Єгипет оголосив вищий рівень боєготовності у всіх провінціях країни

Читать на русском
В Єгипті силові структури приведені в бойову готовність. На дорогах посилені перевірки автотранспорту, на вулицях діють мобільні патрулі.

Після теракту на Синайському півострові Міністерство внутрішніх справ Єгипту оголосило найвищий рівень боєготовності силових структур у всіх провінціях країни.

Про це повідомляє MENA, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, додаткові підрозділи сил безпеки розгорнуті на основних об'єктах життєдіяльності Єгипту.

«Під особливий контроль узяті туристичні зони, держустанови, банки і поліцейські ділянки, які раніше неодноразово ставали об'єктом атаки екстремістів», - сказано в повідомленні.

Крім того, посилено заходи безпеки в районах мечетей, церков, театрів і кінотеатрів та інших місць найбільшого скупчення людей.

На дорогах посилені перевірки автотранспорту, на вулицях діють мобільні патрулі.

Обличчя терору: що ми знаємо про найвідоміші терористичні організації світуНа сьогодні у світі діє близько десятка великих терористичних організацій. Розповідаємо, хто вони, проти кого виступають і чого домагаються.

«Під особливий контроль узяті в'їзди і виїзди з міст і населених пунктів, значно посилилася процедура огляду автотранспорту і людей в районі тунелю, що веде з африканської частини країни на Синай. Проводяться рейди в районі кордону з Лівією», - зазначає видання.

Офіційно жодне угрупування поки не взяло на себе відповідальність за розстріл мечеті.

Однак, в прокуратурі Єгипту після опитування постраждалих та очевидців припускають, що до теракту причетні бойовики ІДІЛ.

Як повідомлялося, жертвами теракту в мечеті в Єгипті стали 305 осіб, серед загиблих 27 дітей. Тим часом, ІДІЛ погрожує новими атаками на новорічні свята, зокрема у Франції, Німеччині, Лондоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: