«Скоро у ваші свята»: терористи ІДІЛ зробили гучну заяву

Читать на русском
Терористична організація «ІДІЛ» закликала своїх прихильників в різних осередках по всьому світу до терактів у Великобританії, Франції та Німеччини.

Терористична організація «ІДІЛ», яку підозрюють у скоєнні розстрілу в мечеті Єгипту закликала своїх прихильників в різних осередках по всьому світу до терактів у Великобританії, Франції та Німеччини на новорічні свята.

Про це пише Daily Mail, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, агентство BlackOps Cyber, яке спеціалізується на зборі інформації про кіберзагрози, перехопило картинки з відповідними гаслами за допомогою месенджерів.

«Наприклад, на одній з них зображений пов'язаний Санта-Клаус, за спиною якого стоїть смертник, на тлі Ріджент-стріт в Лондоні, на інший зображена рука з ножем, спрямованим на Ейфелеву вежу в Парижі», - йдеться в повідомленні видання.

Крім того, до картинок додано напис англійською, французькою та німецькою мовами: «Скоро у ваші свята».

Обличчя терору: що ми знаємо про найвідоміші терористичні організації світуНа сьогодні у світі діє близько десятка великих терористичних організацій. Розповідаємо, хто вони, проти кого виступають і чого домагаються.

Як зазначає видання, агітки почали поширювати після того, як в Німеччині затримали шістьох осіб, підозрюваних в плануванні терористичного акту.

Нагадаємо, у Франції поліція на цьому тижні затримала шістьох осіб, які могли скоїти атаку на різдвяний базар в місті Реймс.

Також, в Німеччині були затримані 6 сирійців, яких підозрюють у плануванні атак в річницю минулорічного теракту в Берліні.

Тим часом, в прокуратурі Єгипту підозрюють ІДІЛ в причетності до теракту в мечеті.

Також, силові структури приведені у вищий ступінь бойової готовності. На особливому контролі в'їзди і виїзди з міст і населених пунктів. Ведеться посилене патрулювання кордону з Ізраїлем і Лівією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: