Туреччина, Іран та РФ підписали угоду щодо Сирії

Читать на русском
Президенти Росії, Туреччини та Ірану 22 листопада в Сочі підписали угоду щодо врегулювання конфлікту в Сирії.

Президенти Росії, Туреччини та Ірану 22 листопада в Сочі підписали угоду щодо врегулювання конфлікту в Сирії.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

«Сирія врятована»: що залишилося за дужками заяви Путіна про завершення війни на Близькому СходіПонад три години Путін вів переговори з Асадом, а за підсумками обидва заявили про завершення спецоперації в Сирії. Чи припиниться війна на Близькому Сході, розбиралися разом з експертами.

На прес-конференції за підсумками тристороннього саміту в Сочі президент Росії Володимир Путін повідомив, що документ визначає пріоритетні сфери подальшої співпраці Росії, Туреччини, Ірану в рамках мирного врегулювання сирійського конфлікту.

За словами Путіна, лідери трьох країн доручили своїм дипломатам, силам безпеки і оборони працювати над організацією Конгресу народів Сирії.

Президент Ірану Хасан Роухані зазначив, що Конгрес допоможе виробити нову конституцію Сирії. Передбачається, що на її основі в країні пройдуть вибори.

Своєю чергою турецький лідер Реджеп Ердоган додав, що в Сирію необхідно відкрити безперебійний доступ гуманітарної допомоги для потребуючих.

Як повідомлялося, військові Росії в Сирії випробують зразки електромагнітного зброї, розроблені приватними російськими компаніями.

Крім того, президент Росії Володимир Путін заявив про швидке закінчення військової операції в Сирії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: