У Запоріжжі розбили погруддя Сталіна

Читать на русском
У Запоріжжі у суботу викрали та розбили погруддя Йосипа Сталіна, встановлене біля будівлі місцевого обкому Комуністичної партії України в 2010 році.

У Запоріжжі у суботу викрали та розбили погруддя Йосипа Сталіна, встановлене біля будівлі місцевого обкому Комуністичної партії України в 2010 році.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

Залишки бюсту принесли до меморіалу жертвам Голодомору 1932-1933 років, де о 16-й годині проходив мітинг-реквієм та покладання квітів до Дня вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні.

Бюст зберігався у приміщенні колишнього обкому КПУ, що є приватною власністю, після заборони політсили.У прес-службі Нацполіції регіону повідомили, що наразі жодних звернень щодо пошкодження погруддя Сталіна як приватного майна до них не надходило.

Соціологи визначили, яка частина українців вважають Голодомор геноцидомПриблизно три чверті громадян України погоджуються з твердженням, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом українського народу.

Також видання зазначає, що фото з рештками погруддя у соцмережах виклала низка активістів «Національного корпусу». Проте в організації заперечують свою причетність до розбиття бюсту.

Нагадаємо, 25 листопада в Україні вшановують пам'ять жертв голодоморів. О 16:00 по всій Україні пройшла акція «Запали свічку».

В цьому році Україна і світ згадують річницю Голодомору 25 листопада.

Раніше, президент Петро Порошенко заявив, що злочини проти людяності не мають терміну давності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: