Порошенко: злочини проти людяності не мають терміну давності

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив, що злочини проти людяності не мають строку давності.

Президент України Петро Порошенко в день, коли Україна вшановує пам’ять жертв Голодоморів, заявив, що злочини проти людяності не мають строку давності.

Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Злочини проти людяності не мають терміну давності. Ніколи не забудемо страшний злочин організаторів Голодомору. Україна пам’ятає...», - написав Порошенко.

Водночас прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав українців вшанувати пам'ять загиблих від голоду співвітчизників хвилиною мовчання.

Соціологи визначили, яка частина українців вважають Голодомор геноцидомПриблизно три чверті громадян України погоджуються з твердженням, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом українського народу.

«Схиляю голову перед жертвами Голодомору 1932-1933 років та інших голодоморів в Україні. Закликаю кожного українця запалити сьогодні свічку та вшанувати пам'ять загиблих від голоду співвітчизників хвилиною мовчання. Ми ніколи не забудемо моторошних розповідей про ті часи. Ми завжди пам'ятатимемо наших закатованих голодом братів і сестер. Нас хотіли знищити, але ми вижили і сьогодні будуємо суспільство, найважливішою цінністю якого є людське життя», - йдеться у зверненні Гройсмана.

Прем'єр назвав Голодомор 1932-1933 років найжахливішим випробуванням для нашого народу, коли відбувалося методичне знищення кількох мільйонів українців.

«Це один із найбільших злочинів всесвітнього масштабу ХХ століття та одна з найкривавіших сторінок в історії людства. За підрахунками істориків, загинуло щонайменше 3,9 млн осіб. Чимало мільйонів українців так і не народилися», - додав він.

Прем'єр зазначив, що пам’ять про Голодомор 1932-1933 років «залишається чи не у кожній українській родині».

Зазначимо, внаслідок Голодомору 1932-1933 років загинули 3 мільйони 943 тисячі українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: