Порошенко закликав лідерів партій до єдності

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко закликав лідерів партій і фракцій до єдності заради країни.

Президент України Петро Порошенко закликав лідерів партій і фракцій до єдності заради країни.

Про це він сказав в суботу 25 листопада в Києві під час заходу пам'яті жертв Голодомору в Україні.

«Так, ми всі за поділ на владу і опозицію, за демократію і багатопартійність. Загальновизнано, що конкуренція - це двигун прогресу, і це повною мірою стосується і політичної сфери. Але внутрішньополітична боротьба не повинна досягати такої температури, щоб руки на ній гріла Росія», - повідомив лідер держави.

Соціологи визначили, яка частина українців вважають Голодомор геноцидомПриблизно три чверті громадян України погоджуються з твердженням, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом українського народу.

Порошенко також звернувся до деяких політиків «не кидатися звинуваченнями в геноциді або голодоморі» в політичній риториці, не перетворювати ці визначення в слова-паразити. «Не оскверняйте тим самим пам'ять мільйонів, які стали жертвами геноциду», - сказав він.

Порошенко також закликав пам'ятати про власну відповідальність.

«Сьогодні, насправді, дуже легко звинуватити Росію, тим більше, є за що. Але не варто забувати і про власну відповідальність. Хіба Голодомор і великий терор 30-х, депортації 40-х і русифікація 70-х стали б можливими, якби ми, українці, зберегли незалежність, яка була проголошена сто років тому? А втратили ми її тоді, зокрема, і тому, що лідери національної революції допустили такий внутрішній розбрат», - сказав Порошенко.

Нагадаємо, президент також зазначив, що потрібен закон про відповідальність за заперечення Голодомору.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: