Стала відома зарплата працівників ДБР

Читать на русском
Заробітна плата слідчих Державного бюро розслідувань буде складати 30 тисяч гривень. Про це повідомив народний депутат Антон Геращенко.
Антон Геращенко

Заробітна плата слідчих Державного бюро розслідувань буде складати 30 тисяч гривень.

Як інформує «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна», про це повідомив народний депутат Антон Геращенко.

Запуск ДБР: що означатиме поява нового антикорупційного гравця?Державне бюро розслідувань нарешті отримало керівництво. Як поява нового органу позначиться на боротьбі з корупцією та які ризики закладены ще на початку його роботи, прогнозував політолог Олександр Радчук.

«Ми створили за законом там досить високі зарплати, слідчі будуть отримувати більше 30 тисяч гривень і відповідно зможуть працювати чесно, щоб розслідувати злочини, в першу чергу вчинені співробітниками правоохоронних органів. І головне завдання ДБР - припинити це кумівство, коли прокуратура сама розслідувала злочини прокурорів», - заявив він.

З його слів, перші справи ДБР прийме у виробництво до 1 травня 2018 року. Геращенко також повідомив, що кадровий склад бюро буде формуватися на основі конкурсної системи, а в штат будуть входити 1,5 тисячі слідчих.

«Я думаю, що якби у президента були повноваження, то він призначив б не Романа Трубу, а інших людей на пост глави ДБР, тому протокольну зйомку не треба брати в розрахунок. ДБР - це не один Роман Труба, це будуть 1,5 тисячі слідчих, частина з яких будуть прийняті за конкурсом з діючих слідчих ГПУ, СБУ, частина буде найнята за конкурсом з тих людей, які хочуть працювати в ДБР», - підкреслив Геращенко.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, коли має запрацювати Державне бюро розслідувань.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: