РФ вимагає від Держдепу закрити сайт «Миротворець»

Читать на русском
Росія направила ноту в Держдепартамент США з вимогою закрити український сайт «Миротворець», розміщений на американських серверах.

Росія направила ноту в Держдепартамент США з вимогою закрити український сайт «Миротворець», розміщений на американських серверах.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявила речник російського МЗС Марія Захарова, повідомляє ТАСС.

«Ми передали ноту в Держдеп США, де містяться характеристики порталу «Миротворець», а також у цьому документі міститься вимога відмовити їм в американській прописку, так як від діяльності цього так званого миротворчого сайту вже постраждав не один журналіст. На даний момент офіційної відповіді на наше звернення не надходило, але ми будемо цю тему тримати на особливому контролі», - сказала Захарова.

«Остання гастроль»: як російські артисти тепер потраплятимуть в Україну?«Слово і Діло» розібралося, як нещодавно підписаний закон про гастролі регулює виступи російських артистів в Україні.

Нагадаємо, сайт «Миротворець» створено навесні 2014 року для встановлення осіб бойовиків, які воюють на Донбасі, а також їх спільників.

Крім того, в базу ресурсу потрапляють всі порушники українського державного кордону , які потрапляють в аннексированый Крим в обхід України. Зокрема це режисер Федір Бондарчук та актор Федір Добронравов.

До «Миротворця» також внесли лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко. Її внесли до бази після того, як вона разом із соратниками прорвала оточення на польсько-українському кордоні і допомогла екс-губернатору Одеської області Міхеілу Саакашвілі потрапити до країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: