Наблизилися до реальності: депутати хочуть підвищити розмір прожиткового мінімуму

Читать на русском
Голова парламентського комітету із соціальних питань Людмила Денісова повідомила, що комітет рекомендуватиме уряду підвищити розмір прожиткового мінімуму.
Людмила Денисова

Верховна Рада рекомендуватиме Кабінету міністрів у проекті державного бюджету на 2018 рік підвищити запропонований на наступний рік розмір прожиткового мінімуму з урахуванням фактичних споживчих цін.

Про це «Слову і Ділу» повідомила голова комітету ВРУ з питань соціальної політики, народний депутат від фракції «Народного фронту» Людмила Денисова.

«Ми розглянули це питання на засіданні комітету й ухвалили рішення рекомендувати уряду переглянути в проекті бюджету розмір прожиткового мінімуму з урахуванням реальних цін», –сказала Денісова.

Зазначимо, що розмір прожиткового мінімуму впливає на розмір соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям. Денісова не вказала параметрів його підвищення. Тим часом у комітеті ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення відзначають, що при розрахунку відповідних показників у проекті держбюджету-2018 використовувалися застарілі норми наборів товарів і послуг.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Денісова дала 62 обіцянки, з яких 38 виконала, а 19 – провалила. Рівень її відповідальності – 61%.

Нагадаємо, що проект держбюджету на 2018 рік, затверджений Верховною Радою в першому читанні 14 листопада, передбачає прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі 1700 гривень з 1 січня 2018 року. Потім передбачене поетапне підвищення прожиткового мінімуму з 1 липня – до 1777 гривень, з 1 грудня – до 1853 гривень.

Раніше міністр соціальної політики Андрій Рева пояснив, чому понад дві третини пенсіонерів отримують пенсію на рівні прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, востаннє українцям підвищили прожитковий мінімум у травні 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: