Геращенко говорить про збільшення кількості заручників бойовиків

Читать на русском
Геращенко уточнила, що це ті люди, родичі яких звернулися до СБУ, щоб їхніх рідних розшукували, включили до відповідних списків і працювали над звільненням.

Перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила про 162 українських заручника на тимчасово окупований території, в той час як два дні тому йшлося про 158 осіб.

Про це заявила журналістам, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«На сьогодні в нас збільшується кількість заручників, у першу чергу за рахунок проукраїнських громадян, які залишаються на окупованих територіях. Згідно з останньою інформацією, отриманою мною від центру зі звільнення заручників СБУ, загальна кількість заручників на сьогодні становить 162 особи. Це цивільні, військові, чоловіки й жінки, серед них є і журналіст, і 3 волонтери», – сказала Геращенко.

Вона уточнила, що це ті люди, родичі яких звернулися до СБУ, щоб їхніх рідних розшукували, включили до відповідних списків і працювали над звільненням.

«З цього списку у 162 особи нам вдалося встановити місцеперебування 94 українців. Хоча представники ОРДЛО підтверджують трохи менше людей, але ми наполягаємо, що знаємо місцеперебування 94», – сказала Геращенко.

За словами заступниці голови Верховної Ради, Україна була готова передати за цих 94 осіб 313 громадян.

«Більш ніж 4 місяці ми вели ці переговори. Але потім була зроблена інша пропозиція (озвучена Медведчуком – ред.). Такі речі не робляться експромтом, звичайно, це була ініціатива, озвучена після відповідних консультацій з українською владою й надзвичайно серйозної роботи», – сказала Геращенко.

Вона відмовилася називати конкретні цифри, прізвища чи дати, але висловила сподівання, що обмін відбудеться до Нового року.

«Ми дуже сподіваємося, що до кінця року мають бути ці позитивні новини», – сказала Геращенко.

За її словами, на 29 листопада запланована дуже важлива зустріч у Мінську в гуманітарній групі.

«Де, я дуже сподіваюсь, українська сторона зробить усе для того, щоб ми вийшли на конкретну дату звільнення», – підсумувала Геращенко.

Як повідомлялося, СММ ОБСЄ має намір забезпечити моніторинг обміну полоненими на Донбасі в тому разі, якщо він відбудеться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: