Обстріляне перемир’я: динаміка обстрілів сил АТО з 26 жовтня до 23 листопада

Читать на русском

Іще 14 життів українських військових – такий сумний рахунок втрат серед українських військових за останній місяць, а саме з 26 жовтня по 23 листопада. Таку інформацію за звітами прес-центру штабу АТО зібрало «Слово і Діло». 54 людини, за цими ж даними, отримали поранення під час бойових дій. Всього ж у штабі антитерористичної операції за цей період нарахували 580 ворожих обстрілів.

Найбільш трагічними були останні дні, зокрема, 23 листопада. Саме цього дня стало відомо про бойове зіткнення під Горлівкою. У штабі АТО не стали уточнювати, чи саме з ним пов’язана загибель п’ятьох українських військових та поранення ще чотирьох (відомо, що один поранений у тяжкому стані).

Шкіряк назвав кількість російських військових у Луганську – фотоРадник також підтвердив повідомлення російських ЗМІ про те, що зараз ватажок так званої «ЛНР» Ігор Плотницкий перебуває в Росії.

Якщо говорити про найбільш нищівні масовані обстріли з боку супротивника, то періодів їх активізації було три: з 3 по 5 листопада, з 10 по 13 листопада (із затишшям 11 числа) та з 16 по 19 листопада. Окрім останнього тижня, українські військові зазнавали втрат періодами на початку, в середині та наприкінці місяця. Поранення серед бійців АТО протягом вказаного періоду фіксували ледь не щодня.

Крім того, за цей час зазнавав втрат особовий склад не тільки ЗСУ. 15 листопада на міні у прифронтовій зоні в районі селище Гнутове підірвався автомобіль Національної поліції, в результаті чого 1 поліцейський загинув, іще двоє потрапили до лікарні.

Переважно НЗФ використовували проти українських військових міномети калібру 82 та 120 мм, рідше – гармати калібру 122 та 152 мм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: