Карта АТО: ситуація на сході України на 24 листопада

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 24 листопада 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обcтріли:

Упродовж вчорашнього дня обстановка в районі проведення Антитерористичної операції залишалася напруженою. Вранці на Луганщині противник вів масований вогонь по наших підрозділах. Крім того, у другій половині дня ворог продовжував відкривати вогонь по позиціях Збройних Сил України із великокаліберної зброї, забороненої Мінськими домовленостями.

Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення противник провів 7 обстрілів позицій Збройних Сил України. Також відбулося одне бойове зіткнення. У 5 випадках українські підрозділи відкривали вогонь у відповідь.

За попередньою інформацією, унаслідок бойових дій, на жаль, загинуло 5 наших військовослужбовців. Четверо отримали поранення. Усіх поранених було швидко евакуйовано до військового мобільного госпіталю у Сєверодонецьку, де їм надається вся необхідна медична допомога.

Водночас, за повідомленням штабу Антитерористичної операції, втрати ворога за цю добу склали 17 чоловік: із них 8 загиблих і 9 — поранених.

Напрямки:

На луганському напрямку уранці в районі н.п. Кримське відбулося бойове зіткнення військовослужбовців Збройних Сил України з противником. Під час зіткнення противник вів вогонь по наших опорних пунктах з усього наявного озброєння, включаючи міномети. Після обіду ворог продовжив обстрілювати українські позиції в районі Кримського із мінометів та стрілецької зброї.

Крім того, обстрілам із станкових гранатометів та стрілецької зброї піддавалися наші підрозділи неподалік Луганського та Новоолександрівки.

Загалом за минулу добу на Луганському напрямку зафіксовано 4 ворожих обстріли, на які противник майже щоразу отримував жорстку відповідь зі зброї, не забороненої Мінськими домовленостями.

На донецькому напрямку ворог тричі відкривав прицільний вогонь по наших позиціях. У двох випадках, в районі Павлополя, застосовував заборонені Мінськими домовленостями 120-мм міномети. По обіді окупанти обстріляли наші опорні пункти поблизу Водяного із ручних гранатометів та стрілецької зброї. На свої провокації щоразу отримували потужні прицільні відповіді із СПГ-9.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: