Під Києвом затримали «чорних трансплантологів»

Читать на русском
В Україні ліквідували злочинну групу, яка вербувала неповнолітніх для незаконної трансплантації органів в Росію.

В Україні ліквідували злочинну групу, яка вербувала неповнолітніх для незаконної трансплантації органів в Росію.

Про це повідомив прокурор Київської області Дмитро Чибісов, передає «Слово і Діло».

За його інформацією, троє українців через соціальні мережі залучали підлітків, готових за гроші виїхати в Москву для донорства органів. Всіх учасників угруповання затримали, операція проводилася на Київському вокзалі.

Битва за медичну реформу: що пропонує МОЗ і чого вимагають депутатиДнями ми дізнаємося, хто візьме гору в питанні медреформи. А поки «Слово і Діло» проаналізувало позиції протиборчих сторін, виходячи з їхніх обіцянок.

Прокуратура встановила чотирьох потерпілих - троє дітей 14, 15, 16 років із нормальних сімей і 32-річну жінку.

За словами Чибісова, «чорні трансплантологи» обіцяли за вилучення 5% печінки $30 тис. А самі злочинці повинні були отримати близько $200 тис. за підбір донорів і вивезення їх до РФ для проведення операції.

У прокуратурі не уточнили, від кого з Росії надходило замовлення на донорів.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років із конфіскацією майна або без неї.

Раніше повідомлялося, що суд заарештував двох громадян Туреччини і двох українців, яких підозрюють у вербуванні людей для трансплантації органів.

Нагадаємо, в Харківській області вчителька спецінтернату намір продати свою 13-річну ученицю «чорним трансплантологам» за 10 тисяч доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: