Суд заарештував групу «чорних трансплантологів»

Читать на русском
Громадянину Туреччини, який є організатором злочинного угруповання, що вербувало громадян для трансплантації органів, обрано запобіжний захід утримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 40 млн гривень.

Суд заарештував двох громадян Туреччини і двох українців, підозрюваних у вербуванні людей для трансплантації органів. Трьом з них суд визначив в якості альтернативи внесення застави.

Про це повідомила прокуратура Київської області, передає «Слово і Діло».

«Завдяки прокуратурі Київської області громадянину Туреччини, який є організатором злочинного угруповання, що вербувало громадян для трансплантації органів, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 40 млн гривень. Другий громадянин Туреччини також буде перебувати під арештом з альтернативою внесення застави у розмірі 32 млн гривень. Громадянці України обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави, а громадянину України - без альтернативи внесення застави», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що всім чотирьом повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України.

Правоохоронці повідомляли, що злочинна група діяла з вересня 2015 року. За версією слідства, підозрювані шукали потерпілих через інтернет, причому перевагу віддавали людям в скрутному становищі.

Підозрюваним загрожує позбавлення волі від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

У квітні 2016 року Верховна Рада України прийняла законопроект №2386а-1 про трансплантацію органів, який пропонує встановити презумпцію дозволу на донорство померлих людей.

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун виступає за якнайшвидше прийняття закону про трансплантацію органів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: