Стали відомі плани швейцарських інвесторів вийти на енергетичний ринок України

Читать на русском
Швейцарська компанія може вийти на український ринок електроенергії. Про плани іноземних інвесторів розповіли в Держагентстві з енергоефективності України.

Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук повідомив про переговори з компанією Designergy, яка займається виробництвом і установкою дахів з інтегрованими сонячними панелями.

Про це заявила прес-служба відомства, передає «Слово і Діло».

«У місті Сміла Черкаської області компанія планує реалізувати пілотний проект з реконструкції даху комбінату «Дніпро», який передбачає встановлення сонячних панелей за технологією TCR system», - повідомив Савчук.

За його словами, інвестори зацікавлені налагодити виробництво TCR systems безпосередньо в Україні.

Сонячна і вітрова енергетика: реальна альтернатива чи порожні обіцянки політиків?Зібрали для вас обіцянки політиків щодо розвитку альтернативної енергетики. Хто з них справді цього прагне, а хто лише піариться – в нашому огляді.

«Її унікальність полягає в забезпеченні високої теплоізоляції будівлі, водонепроникності даху і можливості виробляти електроенергію з енергії сонця, а також здійснювати її в мережу за «зеленим» тарифом», - йдеться в повідомленні.

Савчук заявив, що в Україні є значні можливості для виробництва сонячних панелей.

«Мова йде не тільки про сприятливі кліматичні умови, але і про вдосконалення законодавчого поля. Зокрема, за участю Держенергоефективності розроблений і парламентом прийнятий закон, яким встановлений і прив'язаний до курсу євро «зелений» тариф на «чисту» електроенергію, вироблену сонячними панелями на дахах і фасадах підприємств. Прив'язка до курсу євро дозволяє нівелювати ризики інфляції», - сказав Савчук.

Як відомо, «зелений» тариф є спеціальним тарифом, за яким закуповується електрика, вироблена з використанням альтернативних джерел електроенергії.

Нагадаємо, в липні Нацкомісія підвищила «зелені» тарифи на 1,5%.

Детальніше про методи альтернативної електроенергії - за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: