«Укроборонпром» отримав замовлення з ЄС

Читать на русском
Підприємство «Спецтехноекспорт», що входить до складу «Укроборнпрому», отримало контракт від державної європейської компанії на поставку комплектуючих до танків T-72 протягом 2017-2019 років.

Державне зовнішньоторговельне підприємство «Спецтехноекспорт», що входить до складу «Укроборнпрому», отримало контракт від державної європейської компанії на поставку комплектуючих до танків T-72 протягом 2017-2019 років.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі держпідприємства.

Гройсман уже 8 місяців ігнорує вимоги закону щодо наглядової ради «Укроборонпрому»Наглядова рада «Укроборонпрому» досі менша за встановлену законом норму в два з половиною рази.

«Контракт підписаний за результатами участі« Спецтехноекспорт »в публічному тендері з правилами Угоди про державні закупівлі - GPA (Government Procurement Agreement) ... Умови і вартість контракту не розголошуються», - наголошується в повідомленні.

Відомо, що умови участі в тендері були аналогічними тим, які вимагаються від учасників публічних тендерів в українській системі Prozorro. Українська компанія вперше виграла європейський тендер по правилам GPA.

Україна і Євросоюз є сторонами Угоди про державні закупівлі (GPA) Світової організації торгівлі (WTO). Угода забезпечує взаємне відкриття доступу на ринки державних закупівель, визначає умови участі, гарантує рівноправні і недискримінаційні принципи щодо іноземних учасників.

Як повідомлялося, «Укроборонпром» передав до правоохоронних органів 180 матеріалів про знайдені за останні два роки економічних порушеннях на підприємствах держконцерну: загальна сума становить понад 650 мільйонів гривень, по кожній п'ятій справі розпочато кримінальні виробництва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: