Справа СхідГЗК: ключовому підозрюваному повернули закордонні паспорти

Читать на русском
Одному з ключових підозрюваних у справі завдання шкоди СхідГЗК зменшили кількість покладених зобов'язань.
Сергій Перелома

Першому заступнику голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз-Україна» Сергію Переломі зняли обмеження для виїзду за межі України й повернули всі паспорти, а також інші документи, що дають право на виїзд із країни.

Таке рішення ухвалив один із районних судів міста Києва кілька тижнів тому за клопотанням адвоката Переломи, пише «Слово і Діло».

Захист підозрюваного надав лист Міненерговугілля, в якому вказується, що Перелому включили до складу підкомісії з питань торговельно-економічного співробітництва з Китаєм, і тому він має бути присутнім на її засіданні в Пекіні. Також у додатку до листа голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв зазначив, що його перший заступник має повноваження, напряму пов'язані з поїздками за кордон.

Крім того, в листі Міністерство економрозвитку просило «Нафтогаз» забезпечити участь першого заступника голови правління компанії у вищевказаній підкомісії. В зв'язку з цим адвокат Переломи просив скасувати зобов'язання у вигляді обмежень для виїзду за межі України й здачі паспортів до ДМСУ.

До того ж адвокат зазначив, що протягом 2016-2017 років його клієнт чотири рази виїжджав за кордон і всі рази повертався назад в Україну.

Своєю чергою прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури виступив проти задоволення клопотання. Він вказав, що брати участь у таких комісіях може будь-який інший член правління «Нафтогазу».

Вислухавши доводи сторін, суд повністю задовольнив клопотання адвоката Переломи. Ухвала не підлягає оскарженню.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру ще трьом фігурантам справи СхідГЗК. Кількість підозрюваних зросла до 8.

Раніше суд відпустив директора СхідГЗК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: