Мер Івано-Франківська визнав, що місто цього року не встигне придбати нові тролейбуси

Читать на русском
Міський голова Івано-Франківська визнав, що до кінця 2017 року закупити нові тролейбуси за кошти кредиту ЄБРР не вдасться.

Івано-Франківськ цього року залишиться без обіцяних мером 40 нових тролейбусів, закупити які місто мало за кошти кредиту ЄБРР.

Цю інформацію озвучив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, коментуючи «Слову і Ділу» свою обіцянку, зафіксовану ще в серпні 2016 року.

«Зручний, сучасний транспорт, який ми зможемо закупити за рахунок кредиту ЄБРР, – це перспектива розвитку нашого міста. Якщо все буде добре, то цю угоду реально реалізувати наступного року, коли й закупимо 40 сучасних тролейбусів, адаптованих і для людей з інвалідністю», – пообіцяв улітку 2016 року Марцінків.

Руслан МарцінківМіський голова Івано-Франківська
Марцінків пообіцяв закупити 40 нових тролейбусів в 2017 роціСказано 17 серпня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

У грудні того ж року мер Івано-Франківська й старший банкір ЄБРР Денис Гайович підписали угоду про надання обласному центру 8 млн євро кредиту та 1 млн євро фінансової допомоги на модернізацію тролейбусного руху (закупівлю тролейбусів та добудову 7 км мережі).

Однак далі справа затягнулася – за словами Марцінківа, через складність процедури виділення коштів ЄБРР. Як повідомив мер днями, досі тролейбуси за кредитні кошти Європейського банку реконструкції і розвитку не закуплялися. Він стверджує, що всю необхідну документацію міська рада ухвалила ще в лютому 2017 року, однак через бюрократичні моменти тендер оголосити можна буде лише цього місяця. У зв’язку з цим придбати новий громадський транспорт до кінця року Івано-Франківську не вдасться.

Марцинкив дал комментарий Слову и ДелуСлово і Діло

Руслан Марцінків у рейтингу відповідальності мерів України посідає 18-те місце: зі 146 його обіцянок виконані наразі лише 30.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: