Лідери Японії та Австралії прокоментували рішення США щодо КНДР

Читать на русском
Глави уряду Японії та Австралії привітали рішення Сполучених Штатів стосовно Північної Кореї.
Сіндзо Абе і Малкольм Тернбулл

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив про підтримку рішення президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа знову включити Північну Корею до списку країн, які спонсорують тероризм.

Про це він сьогодні, 21 листопада, заявив журналістам, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

«Наша країна підтримує включення КНДР в список країн-спонсорів тероризму і посилення тиску на (Пхеньян – Ред.)», – сказав прем'єр Японії.

Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл також схвалив рішення Вашингтона.

«Кім Чен Ин організовує з Північної Кореї глобальну кримінальну операцію, спираючись на зброю і отруйних речовинах, він замішаний в кіберзлочини, і звичайно, він за допомогою ядерної зброї загрожує стабільності регіону», – заявив він.

«Так що ми всіляко вітаємо це рішення, і воно служить віддзеркаленням рішучості міжнародної спільноти привести до тями Північну Корею», – додав глава австралійського уряду.

Своєю чергою влада Південної Кореї висловилися в підтримку нарощування тиску на Пхеньян, але нагадали слова державного секретаря США Рекса Тіллерсона, згідно з якими США сподіваються на дипломатію у вирішенні ситуації на Корейському півострові.

«Попри повернення до списку (країн-спонсорів тероризму – Ред.), загальна позиція Південної Кореї та США, як випливало з зауважень держсекретаря Тіллерсона, залишається колишньою: спробувати привести Північну Корею за стіл переговорів для мирного врегулювання ядерних проблем», – йдеться в заяві МЗС Південної Кореї.

Нагадаємо, держсекретар США Рекс Тіллерсон розповів про нові санкції проти КНДР.

Раніше Сінгапур призупинив торгівлю з Північною Кореєю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: