КНДР будує ракетний підводний човен

Читать на русском
Північна Корея працює над створенням ракети з ядерною боєголовкою, здатної досягти Сполучених Штатів. Пхеньян будує свій перший підводний човен, обладнаний балістичними ракетами.

Пхеньян будує свій перший підводний човен, обладнаний балістичними ракетами.

Як інформує «Слово і Діло», про це, посилаючись на розслідування 38 North, пише Reuters.

Супутникові знімки північнокорейської військово-морської верфі, зроблені 5 листопада, вказують на активність на суднобудівній верфі Північної Кореї в провінції СінП.

«Наявність того, що виглядає секціями корпусу підводного човна на майданчиках, передбачає будівництво нового підводного човна, можливо, підводного човна SINPO-C, здатної нести балістичні ракети», - йдеться в звіті 38 North.

У доповіді говориться, що протягом 2017 роки тривав рух частин і компонентів на двох майданчиках, розташованих поруч з конструкторськими залами в центрі верфі.

На знімках за 5 листопада видно два великих круглих об'єкта, які можуть бути секціями корпусу тиску підводного човна. Вони виявилися більшими, ніж для північнокорейського підводного човна класу ROMEO.

Як відомо, Північна Корея працює над створенням ракети з ядерною боєголовкою, здатної досягти Сполучених Штатів.

КНДР неоднокартно загрожувала запустити ракети в напрямку острова Гуам, території США.

У відповідь на ці та інші загрози президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон готовий до будь-якого сценарію розвитку подій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: