Київрада планує поліпшити геолокацію столиці

Читать на русском
У разі узгодження документа на засіданні КГС виконавчий орган протягом трьох місяців має розробити й затвердити Єдину систему нумерації опор зовнішнього освітлення та електромереж Києва.

21 листопада на засіданні постійної комісії Київської міськради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати погодили проект рішення «Про створення міської системи стовпової (опорної) геолокації шляхом нумерації опор зовнішнього освітлення та електромереж у місті Київ».

Про це повідомляє прес-служба Київської міської ради, пише «Слово і Діло».

Так, згідно з проектом рішення, географічну орієнтацію в столиці пропонується поліпшити, пронумерувавши опори зовнішнього освітлення та електромереж. Як пояснюють у мерії, сьогодні водії плутаються в лабіринтах перейменованих вулиць, тому й пропонують запровадити Єдину систему нумерації.

Крадіжки автономерів: про що не варто забувати водіямЩо робити, коли ви стали жертвою крадіїв номерних знаків свого авто? Чому важливо не платити шахраям? Відповіді шукав сам постраждалий – автор матеріалу Олександр Радчук.

«Схожий історичний досвід має інше європейське місто з насиченим історичними подіями життям – Прага. У столиці Чехії існує система нумерації вуличних ліхтарів, яка після низки прецедентів створення новоназванних вулиць проспектів і бульварів допомагає працівникам служб, поліцейським, таксистам точно й швидко ідентифікувати потрібну локацію. Кожен зі стовпів міста промаркований унікальним номером. У разі надзвичайної події, коли результат вирішують секунди, диспетчеру тієї чи іншої служби повідомляється номер найближчої опори. Поліція, швидка допомога, пожежники – всі користуються цією нумерацією», – зазначив автор проекту рішення, депутат Київради Олександр Пабат.

Проект рішення передбачає створення такої системи й у Києві. Це поліпшить геолокацію в місті та підвищить ефективність роботи служб екстреного виклику.

У разі узгодження документа на засіданні КГС виконавчий орган протягом трьох місяців має розробити й затвердити Єдину систему нумерації опор зовнішнього освітлення та електромереж Києва.

Раніше стало відомо, коли в Києві ввімкнуть новорічну ілюмінацію.

Відзначимо також, що мер столиці Віталій Кличко розповів про ремонт столичних доріг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: