Польське МЗС не побачило прогресу у відносинах з Україною

Читать на русском
За словами глави МЗС Польщі Вітольда Ващиковського, Україна відмовляється від реалізації деяких двосторонніх домовленостей, тому в нинішніх відносинах між Україною і Польщею немає прогресу.

За словами глави МЗС Польщі Вітольда Ващиковського, Україна відмовляється від реалізації деяких двосторонніх домовленостей, тому в нинішніх відносинах між Україною і Польщею немає прогресу.

Про це він заявив у вівторок, 21 листопада, в ефірі «Польського Радіо», пише «Слово і Діло».

Глава польської дипломатії підкреслив, що Польща не веде суперечку з Україною, тим не менш, незважаючи на багаторічний діалог – політичний, дипломатичний, військовий і економічний, – не можна говорити про прогрес.

«Україна відмовляється від реалізації деяких двосторонніх домовленостей. Через кілька років після початку польсько-українського діалогу у взаєминах немає прогресу», – сказав він.

Водночас міністр Ващиковський запевнив, що Польща надалі вітає і підтримує європейські прагнення України, а також виступає проти російської анексії Криму.

Ващиковський вважає, що Україна використовує ПольщуВащиковський заявив, що «російська агресія не може бути відмовкою, щоб не вирішувати двосторонніх проблем».

На думку міністра Ващиковського, відновлення діалогу, а також повернення до реалізації прийнятих раніше домовленостей, зокрема тих, що стосуються пошуково-ексгумаційних робіт у місцях польських поховань на Україні, залежить від української сторони.

«Заборона на в'їзд у Польщу деяких громадян України є симетричним заходом, прийнятим у відповідь на антипольські рішення української влади», – зазначив глава МЗС Польщі.

Відзначимо, що останнім часом відносини між Києвом і Варшавою загострилися через розбіжності з історичних питань, зокрема через Волинську різанину. Польща засуджує Україну за героїзацію ОУН-УПА і заборону на пошук та ексгумацію останків польських жертв військових конфліктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: