У МВС хочуть відмовитися від вогнепальної зброї

Читать на русском
МВС хоче позбутися виконання невластивих йому функцій. Наприклад, необхідності контролювати стан доріг, а також займатися реєстрацією зброї.

МВС хоче позбутися виконання невластивих йому функцій. Наприклад, необхідності контролювати стан доріг, а також займатися реєстрацією зброї.

Про це «Слову і Ділу» розповів радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко.

Ці плани прописані в Стратегії розвитку МВС до 2020 року, яка була затверджена Кабінетом міністрів 15 листопада.

Кадрові зміни в МВС: чому Геращенко пішов від АваковаАнтон Геращенко відкрито заявляв, що у Авакова й Порошенка конфлікт, із першого дня обрання президента. Зараз політик зізнався, що більше не є радником Авакова. З чим це пов'язано, розбиралися експерти.

За словами Мартиненка, частково ця робота вже зроблена. Наприклад, від МВС уже відокремили міграційну службу та видачу документів. Але залишилися інші функції, які дублюються різними відомствами або ж є невластивими для МВС.

«Наприклад, контроль над якістю дорожнього покриття. Ну як поліцейські можуть її контролювати?!? Або, наприклад, реєстрація зброї. У планах – забрати її в поліції та перевести на сервісні центри. Тобто реєстри зброї контролюватиме поліція, а вестимуть – сервісні центри. Тому що це, звичайно, сервісна послуга», – пояснив Мартиненко.

Нагадаємо, що, за задумом МВС, Стратегія розвитку МВС до 2020 року передбачає перехід відомства до сервісних функцій замість каральних. Вона являє собою продовження реформування системи МВС, яке було розпочато в 2014 році.

Раніше в МВС прояснили ситуацію з «мінуванням» Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: