МВС vs. Банкова: після виборів Авакову за будь-яких обставин місця в політиці не буде

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Поки незрозуміло, як очільник МВС скористається своїм успіхом у збереженні посади та що робитиме президент.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Віктор Небоженко, передає «Слово і Діло».

«Занадто багато негативу й проблем одночасно зібралося навколо Авакова. Це ненависть Порошенка, Саакашвілі, арешт сина, публічне побиття Шкіряка, справа Мартиненка, різкий сплеск бандитизму у великих містах, облави на студентів, невгамовна вірменська діаспора, італійська власність, дисбаланс між поліцією та парамілітарними структурами, корупція у відомстві, відсутність публічної політичної сили. І це далеко не весь перелік проблем», – констатував Небоженко.

На його думку, домовитися Порошенко та Аваков уже не зможуть, оскільки недовіра один до одного дуже сильна, а посередників у конфлікті та механізму гарантії угоди немає.

У конфлікті Авакова з Порошенком можливе лише тимчасове перемир'я, а не відновлення політичної співпраці. Інша річ, що їхня спільна «робота над грошима» – це святе.

«Головне в цьому конфлікті те, що їхні політичні цілі не збігаються. Порошенку за всяку ціну потрібно зберегти президентську владу, інакше його чекають переслідування після поразки. Своєю чергою Аваков уже пересидів на своїй посаді. Його потенціал та амбіції набагато вищі», – пояснив експерт.

Він підкреслив, що Порошенко не терпітиме особистого контролю МВС під час виборів, інакше прийти до перемоги буде складно.

«Але якщо Порошенко вдруге стане президентом, то у Авакова життя в Україні не буде. Зараз Авакова підтримав «Народний фронт» і ті, хто боїться подальшої концентрації влади в руках президента. Але після виборів за будь-яких обставин Авакову місця в політиці не буде», – додав Небоженко.

Як працює Порошенко і його команда? Дайджест обіцянок АПУ з 8 вересня до 26 жовтняЗ 8 вересня до 26 жовтня Петро Порошенко дав 8 нових обіцянок. Глава АПУ та його заступники публічно зобов’язань на себе не брали.

Політолог також зазначив, що конфлікт Авакова з Порошенком стає більш публічним, з огляду на голосування за відставку голови МВС.

«Зовнішньополітичні сили як з боку Кремля, так і Заходу теж почнуть підтягуватися до цього конфлікту. Тому можна прогнозувати спалахи нових конфліктів, де вже будуть з'являтися то один, то інший учасники українського батлу Порошенко-Аваков», – резюмував Віктор Небоженко.

Нагадаємо, у ВР не знайшли голосів за відставку міністра внутрішніх справ. Сам Аваков заявив, що конфлікту з АП в нього немає. Детальніше про діяльність Міністерства внутрішніх справ – за посиланням.

Раніше аналітики «Слова і Діла» з'ясували, як працюють Порошенко та його команда.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: