У МЗС зробили заяву щодо списку осіб, яким заборонять в'їзд до Польщі

Читать на русском
Речниця МЗС заявила, що відомство не отримувало списку осіб, яким заборонений в'їзд до Польщі.

Міністерство закордонних справ України наразі не отримувало від польської сторони оголошеного очільником МЗС Польщі списку осіб, яким заборонений в'їзд до Польщі.

Про це заявила речниця МЗС Мар'яна Беца в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Про список (осіб, яким буде заборонений в'їзд до Польщі – ред.) на цю хвилину польська сторона нам офіційно не повідомляла», – сказала Беца.

Вона додала, що позиція України щодо українсько-польських відносин є незмінною: не варто політизувати історичне минуле, а історію варто залишити історикам.

«Україна і Польща є стратегічними парнерами, ми налаштовані виключно на конструктив і не маємо наміру застосовувати політичну логіку до історичних подій між двома країнами. Для нас надзвичайно важливо, щоб примирення не розглядалося як політика. Перш за все примирення – це про людей, а не про політику чи чиїсь інтереси», – наголосила речниця МЗС.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що не оприлюднюватиме список осіб, яким заборонено в'їжджати до Польщі, а також, що цей список є коротким і заборона не суперечить правилам Шенгену.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: