У Нацполіціі встановили, звідки надходили дзвінки про «мінування» у п'ятницю

Читать на русском
За словами заступника голови Нацполіціі В'ячеслава Аброськіка, частина анонімних дзвінків із повідомленнями про мінування у п'ятницю надійшли з сусідньої держави.
В'ячеслав АброськінФото з відкритих джерел

Національній поліції вдалося встановити, звідки надійшла частина дзвінків із повідомленнями про «замінування» об'єктів у Києві, Львові та Харкові 17 листопада.

Заступник глави відомства В'ячеслав Аброськін написав на своїй сторінці в Facebook, що як мінімум кілька дзвінків надійшли з території Росії, передає «Слово і Діло».

«Поліцейським вдалося ідентифікувати деякі дзвінки. «Мінери» дзвонили з російського Lanc Telecom (Express Teleservice), який належить «МТС Росія». Це вже не просто іграшки, це цілеспрямована робота російських спецслужб із дестабілізації ситуації в нашій країні. Ворог, крім бойових дій, має на меті – на нашій мирній території посіяти паніку і хаос», – написав Аброськін.

Телефонна війна: Україна та Росія виходять на новий рівень протистоянняЖурналіст Денис Попович аналізує можливі причини хвилі телефонних «мінувань» об'єктів в Україні та Росії.

Всього, як підрахували правоохоронці, у п'ятницю в Україні 13 разів телефоном повідомляли про мінування різних об'єктів у трьох містах – Києві, Херсоні та Львові. Зокрема, в Києві «мішенню» телефонних терористів стали телеканал ICTV, центральний автовокзал, автовокзал «Дарниця», торгово-розважальні центри «Атмосфера», «Аладдін», «Комод», «Квадрат», Dream Town, універмаг «Україна» і три станці метрополітену – «Либідська», «Святошин» і «Дніпро». На щастя, мінування жодного з об'єктів не підтвердилось.

Днем раніше, 16 листопада, в СБУ повідомили, що значна частина дзвінків про «замінування» інфраструктурних об'єктів і місць масового скупчення людей в Україні здійснюється з території РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: