У СБУ встановили, звідки надходять дзвінки про «замінування»

Читать на русском
СБУ встановила, що дзвінки про замінування інфраструктурних об'єктів і місць масового перебування людей в країні в більшості випадків були здійснені з Росії.

СБУ встановила, що дзвінки про «замінування» інфраструктурних об'єктів і місць масового перебування людей в країні в більшості випадків були здійснені з Росії.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-центр СБУ.

Зловмисники за допомогою спецобладнання маскували виклики з території РФ під українські телефонні номери.

«Саме таким чином із території країни-агресора, тимчасово окупованих та анексованих територій України надходили помилкові телефонні повідомлення про мінування об'єктів критичної інфраструктури й місць масового перебування людей у різних регіонах України. Лише за останній тиждень зафіксовано 28 таких повідомлень», – відзначили в СБУ.

За даними СБУ, такими методами російські спецслужби залякують населення України в рамках гібридної війни.

«СБУ спільно з поліцією продовжє викривати й затримувати «телефонних терористів», яких фіксують на території нашої країни», – додали в спецслужбі.

Відзначається, що лише в Києві протягом року визначили 33 осіб, які систематично здійснювали неправдиві повідомлення про вибухівку.

СБУ нагадує, що за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян загрожує позбавлення волі терміном від двох до шести років, за повторне правопорушення такого роду – від чотирьох до восьми років в'язниці.

Нагадаємо, 14 листопада невідомі «замінували» Центральний залізничний вокзал у Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: