У парламенті пропонують іноді вважати російську мову українською

Читать на русском
Верховна Рада України може дозволити з метою пропаганди транслювати на окуповані території теле- та радіопередачі російською мовою, причому така трансляція буде входити в 60%  квоту, що здійснюється українською мовою.

Верховна Рада України може дозволити з метою пропаганди транслювати на окуповані території теле- та радіопередачі російською мовою, причому така трансляція буде входити в 60% квоту, що здійснюється українською мовою.

Мовні квоти на ТБ в дії: як зміниться телеефір та що чекає на глядачівВід сьогодні українського контенту на ТБ має бути не менш ніж 75 відсотків. Як зміниться український телеефір, розповіли експерти.

Про це йдеться в законопроекті «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо інформаційної безпеки та протидії пропаганді держави-агресора» (№7299), зареєстрованому в парламенті.

Тексту цього законопроекту на сайті ВР поки що немає. Але, як пояснили «Слову і Ділу» автори документу, згідно запропонованих змін, передачі, спрямовані на «запобігання та нейтралізацію реальних і потенційних загроз національній безпеці України (у тому числі на протидію пропаганді держави-агресора) будуть поширюватись на тимчасово окуповані території України» будь-якою мовою.

Втім, такі передачі зараховуються до частки передач та фільмів, виконаних державною мовою лише за умови наявності відповідних угод та замовлення центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах інформаційного суверенітету України.

Нагадаємо, у школах Хмельницького скасували вивчення російської мови.

Раніше повідомлялось, що президент Петро Порошенко закликав вивчати мови.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: