У МЗС пояснили ситуацію з Шереметом

Читать на русском
Заборона Святославу Шеремету суперечить логіці конструктивних домовленостей співголів Консультаційного комітету президентів України і Польщі.

У Міністерстві закордонних справ України офіційно заявили, що заборона на в'їзд до Польщі Святославу Шеремету суперечить логіці конструктивних домовленостей співголів Консультаційного комітету президентів України і Польщі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЗС.

Конфлікт Україна-Польща: якими будуть наслідки та чого чекати заробітчанамДвосторонні відносини між Україною та Польщею знову на етапі загострення. Безумовно, в стані війни Києву краще шукати союзників, аніж нових противників. Якими можуть бути наслідки, міркували разом з експертами.

У прес-службі відомства уточнили, що 18 листопада 2017 в МЗС України був запрошений Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло в зв'язку з недопуском відповідального секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослава Шеремета в Польщу.

«В ході зустрічі було відзначено, що заборона на в'їзд до Польщі Шеремету суперечить логіці конструктивних домовленостей співголів Консультаційного комітету Президентів України та Польщі, які були досягнуті 17 листопада 2017 в Кракові», - відзначили в міністерстві.

В МЗС висловивили надію, що досягнуті напередодні двосторонні домовленості дозволять невідкладно вирішити прикру ситуацію з Шереметом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: