У Польщі розповіли, коли відмовляться від російського газу

Читать на русском
Польща хоче відмовитися від газу з Росії після завершення довгострокового контракту в 2022 році.

Після завершення довгострокового контракту в 2022 році Польща хоче відмовитися від газу з Росії та закликає інші країни до обмеження співпраці з Москвою.

Про це заявив очільник МЗС Польщі Вітольд Ващиковський в ефірі «Польського радіо», передає «Слово і Діло».

«Так, ми хочемо завершити в 2022 році цей російський контракт. Ба більше, ми заохочуємо інші країни, наприклад, Хорватію, щоб вона збудувала газовий термінал на узбережжі Адріатики, який міг би забезпечити газом з інших країн світу цю частину Європи», – заявив Ващиковський.

Вн додав, що Варшава також ініціювала програму співпраці зі США.

Міністр зазначив, що в Європі є політики й колишні державні діячі, яких «купує «Газпром», і вони кажуть, що Росія нікому не загрожує.

«Відбувається суперництво за величезний ринок Центральної Європи, можна тут додати ще й каспійський газ тощо. І це призводить до того, що є політики, які, потрібно прямо сказати, купуються великою зарплатою «Газпрому», – підкреслив очільник польської дипломатії.

Він додав, що колишній канцлер ФРН Герхард Шредер напередодні знову захищав Росію, стверджуючи, що вона нікому не загрожує, в тому числі й Польщі.

«Звичайно, за гроші можна сказати все що завгодно», – констатував Ващиковський.

Раніше польський оператор підключився до української газової труби.

Віце-прем'єр міністр Володимир Кістіон пояснив відсутність ринку газу в Україні недостатньою кількість газу власного видобутку та монополією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: