В уряді назвали причини відсутності ринку газу в Україні

Читать на русском
Кістіон наголосив, що впровадження повноцінного ринку газу розглядається як один із інструментів енергонезалежності України.

Віце-прем'єр міністр Володимир Кістіон пояснює відсутність ринку газу в Україні недостатньою кількість газу власного видобутку та монополією.

Про це він заявив під час круглого столу, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Низький рівень доходів, недостатня кількість газу власного видобутку, очікування рішення Стокгольмського арбітражу, монополія на ринку природного газу», – сказав Кістіон.

При цьому урядовець наголосив, що впровадження повноцінного ринку газу розглядається як один із інструментів енергонезалежності України.

Підписавши угоду про членство в Енергетичному співтоваристві, Україна зобов’язалася застосовувати правила Третього енергетичного пакета ЄС. Це пакет законів щодо внутрішнього ринку газу та елекроенергії в Європейському Союзі, метою якого є більш відкриті газові та енергетичні ринки в Європейському Союзі.

У рамках реформ газової сфери в Україні наразі відбувається відокремлення газотранспортної системи від НАК «Нафтогаз».

Водночас український бюджет поповнився на 24,9 млрд грн податків від транзиту газу через українську газотранспортну систему за дев'ятимісячний період 2017 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: