Аварія на трубопроводі в США: вилилося 795 тисяч тонн нафти

Читать на русском
На трубопроводі Keystone в США, який належить корпорації TransCanada, стався витік близько 795 тисяч літрів сирої нафти.

На трубопроводі Keystone в США, який належить корпорації TransCanada, стався витік близько 795 тисяч літрів сирої нафти.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє CBS.

У Каховському водосховищі затонула баржа з нафтоюУ четвер, 5 жовтня, в акваторії Каховського водосховища потонула самохідна баржа Олександр Житник.

Трубопровід, який постачає нафту з родовищ Канади на переробні підприємства США, був пошкоджений в районі міста Амхерст в штаті Південна Дакота. Для ліквідації витоку операторам трубопроводу довелося перекрити його від канадського штату Альберта до насосних станцій в Оклахомі і Іллінойсі.

Як зазначається, аварія сталася за кілька днів до того, як комісія штату Небраска повинна винести рішення по проекту подібного трубопроводу Keystone XL, замороженого в 2015 році рішенням Барака Обами з міркувань екологічної безпеки.

Зараз Дональд Трамп наполягає на його економічної важливості і незабаром після обрання прийняв рішення про відновлення робіт за проектом.

Як повідомлялося, раніше в США, штат Вашингтон, в Хенфордском комплексі зі зберігання радіоактивних матеріалів, обвалилася частина даху тунелю, де зберігаються плутонієві відходи.

В окрузі Стерджен канадської провінції Альберта 22 жовтня зійшов із рейок потяг із нафтою, в результаті чого жителів 46 будинків із двох кварталів евакуювали

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: