Дипломатичний скандал навколо Катару: нафта дешевшає через загрозу зриву виконання угод ОПЕК

Читать на русском
Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку на побоюваннях інвесторів про можливе невиконання віденських угод про скорочення видобутку сировини.

Світові ціни на нафту у вівторок, 6 червня, демонструють негативну динаміку на побоюваннях інвесторів про можливе невиконання віденських угод про скорочення видобутку сировини в зв'язку із дипломатичним скандалом навколо Катару.

Про це свідчать дані торгів, передає «Слово і Діло».

ОПЕК продовжив термін скорочення видобутку нафти на 9 місяцівУ нафтовому картелі ОПЕК ухвалили рішення продовжити термін скорочення видобутку нафти на 9 місяців.

Станом на 7:56 вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,4% - до 49,27 долара за барель. Ціна липневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,44% - до 47,19 долара за барель.

У понеділок, 5 червня, Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Єгипет і Бахрейн оголосили про розрив дипломатичних відносин з Катаром, звинувативши його в підтримці тероризму і дестабілізації ситуації на Близькому Сході. Пізніше до розриву дипломатичних відносин з Катаром приєдналися ще три країни, серед яких Лівія, Ємен і Мальдівські острови.

При цьому частка Катару з видобутку нафти є однією з найбільш незначних серед країн-членів ОПЕК, однак напруженість всередині картелю може перешкодити виконанню угоди про скорочення видобутку, відзначає агентство Reuters. За словами головного ринкового стратега AxiTrader Грега Маккенни, ситуація з Катаром означає «реальну ймовірність» подібних проблем.

Раніше повідомлялося, за що Катар заплатив терористам мільярд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: