Мосійчук повідомив деталі розслідування вибуху на Солом'янці

Читать на русском
За словами депутата, правоохоронці провели десятки експертиз і встановили, що діяли більш ніж три особи.

Депутат від Радикальної партії Ляшка Ігор Мосійчук, який зазнав поранень внаслідок вибуху 25 жовтня в Солом'янському районі Києва, заявив, що в підготовці вибуху були задіяні більш ніж троє людей.

За словами депутата, правоохоронці провели десятки експертиз і встановили, що діяли більш ніж три особи, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Наразі правоохоронці переглядають дуже великий об'єм відео з камер спостереження. Відомо, що особа, яка встановлювала вибуховий пристрій, була в мотоциклетному шоломі. Найімовірнніше, вона передала спільнику потім свій верхній одяг та шолом, а він їх передав іншим спільникам», – розповів Мосійчук.

Також він зазначив, що люди, які вчинили підрив біля телеканалу «Еспресо», моніторили територію довкола.

«Сам мопед, який підірвали, був підвезений під телеканал за 9-10 хвилин до завершення ефіру. Людина, яка спостерігала за ситуацією навколо й привела в дію вибуховий пристрій, перебувала навпроти будівлі, де розміщений телеканал», – повідомив нардеп.

Він додав, що мопед завчасно привезли на якомусь транспортному засобі, а безпосередньо на місце підриву прикотили вже вручну.

На запитання, чи встановлені особи тих, хто здійснив замах на нього, він відповів, що «якби й були встановлені, то не став би називати їхніх імен до моменту затримання».

Також Мосійчук розповів про самопочуття: «У правій нозі 5 уламків і контузія. Ледь ступаю на неї. З рукою краще».

Нагадаємо, поранений Мосійчук приїхав до Верховної Ради й закликав парламент втрутитися в роботу правоохоронної системи країни, щоб забезпечити захист українських громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: