Підвищення акцизів на алкоголь поки не буде – нардеп

Читать на русском
Підвищення акцизів на міцний алкоголь в Україні найближчим часом не передбачається. Про це повідомив глава підкомітету Верховної Ради з питань цін і тарифів, народний депутат Геннадій Чекіта.

Підвищення акцизів на міцний алкоголь в Україні найближчим часом не передбачається.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це в коментарі УНН підтвердив глава підкомітету Верховної Ради з питань цін і тарифів, ціноутворення, регуляторної політики, кооперації, захисту прав споживачів, народний депутат Геннадій Чекіта.

Україна на шляху до Європи: які акцизи зростуть і чомуПісля зростання цін на бензин та автогаз у жовтні тенденція триває. До того ж в Україні пропонують акцизи на пальне привести у відповідність до європейських. Про ініціативи та наслідки міркували експерти.

З його слів, податковий комітет Верховної Ради розглянув пропозиції Кабінету міністрів про підвищення акцизів на алкоголь і відмовився підтримати цю ініціативу. До сесійної зали було винесено пропозицію лише про підвищення ставок на тютюнові вироби.

«Думка про те, що за допомогою підвищення акцизів на алкоголь можна гарантовано збільшити надходження в бюджет, помилкова і в корені неправильна. Досить вивчити статистику останніх років, щоб зрозуміти: постійне зростання акцизів дає зменшення надходжень і сприяє тінізації ринку. Вже зараз 40% ринку алкоголю знаходиться в тіні. Звучить парадоксально, але в разі підвищення акцизів ця цифра буде рости і далі», - підкреслив Чекіта.

Як повідомлялося, з початку 2017 року ціни на алкогольні напої зросли на 18%, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: