Стало відомо, хто в Сенаті США готовий надати зброю Україні

Читать на русском
Адміністрація США наближається до зміни політики щодо надання Україні оборонної зброї. Важливо підтримати Україну перед лицем агресії Росії.

Адміністрація США наближається до зміни політики щодо надання Україні оборонної зброї.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив сенатор-республіканець Джим Інгофф, передає «Голос Америки».

«У попередній президентській адміністрації США не планували відправляти Україні оборонні озброєння, зараз це змінюється», - заявив Інгофф в зверненні до претендента на посаду заступника з питань політика міністра оборони США Джону Руду.

Сенатор підкреслив, що підтримує надання Україні оборонного озброєння.

«Я вважаю, що важливо підтримати Україну перед лицем агресії Росії. Минулої осені я відвідав Київ у складі торгової делегації США, і мав можливість зустрітися з президентом України, міністром оборони, радником з національної безпеки і іншими», - розповів Інгофф.

За його словами, він зрозумів, що українці ведуть складний бій з російсіянами, які порушили суверенітет України.

«Я вважаю, що важливо направити президенту Путіну і іншим сигнал, що ми готові підтримати українців у цьому питанні. Тому що я переконаний, що президент Путін іноді вважає, що Захід проявляє слабкість», - підкреслив Інгофф.

Нагадаємо, в ВР подано законопроект «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях». Він буде визначати процес фіксації виведення російських окупаційних військ з Донбасу.

Зараз він готується до другого читання. І називає дату початку окупації частини областей України - 20 лютий 2014 року, що збігається з датою початку анексії Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: