Пєсков: Путін має вплив на «ДНР» та «ЛНР»

Читать на русском
У Кремлі зізналися, що Путін має вплив на ватажків ОРДЛО. Президент РФ Володимир Путін має вплив на керівництво проголошених республік Донбасу, але воно не є безмежним.

Президент РФ Володимир Путін має вплив на керівництво самопроголошених «республік» Донбасу.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи телефонну розмову російського лідера з ватажками «Донецької та Луганської народних республік», повідомляє ТАСС.

Відповідаючи на запитання про те, чи не порушив президент РФ цією розмовою принцип, згідно з яким Росія не є учасником конфлікту в Україні, він сказав: «Ми не маємо можливості якимось чином тиснути на ці невизнані республіки, ми не маємо можливості давати комусь доручення там, тому що ці республіки живуть самостійним життям. Але президент ніколи не приховував, що має можливість звертатися із закликами, можливість чинити певний вплив – не безмежну, але має».

За словами прес-секретаря, саме цим впливом глава російської держави й скористався, реагуючи на заклик спецпредставника України з гуманітарних питань Віктора Медведчука сприяти обміну полоненими. Пєсков підтвердив, що під час телефонної розмови з ватажками «ДНР» і «ЛНР» президент РФ озвучив ідею проведення масштабного обміну утримуваними особами.

Відповідаючи на запитання українського журналіста про те, чому в повідомленні на сайті Кремля про цю розмову назви республік Донбас не передували визначенням «невизнані», Пєсков підкреслив: «Ці республіки так називаються, і їхня назва була зазначена й вказана досі на сайті Кремля».

Нагадаємо, раніше в СБУ заявили, що «відомству невідомо, про що Путін говорив із Захарченком», але висловили сподівання, що обмін полоненими вперше з кінця минулого року дійсно відбудеться.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: