Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Тука запевнив, що вільного перетину умовного кордону між українською та окупованою територіями не буде

25 липня 2015 року керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука запевнив, що вільного перетину умовного кордону між українською та окупованої територіями не буде (відео 24:12-24:44).
Виконано
Сказано 25 липня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=XrV2e5VG1U8
  • http://apostrophe.com.ua/article/society/2015-09-30/nardepyi-ustroili-skandal-no-kontrabandu-v-lnr-ne-poboroli-video-i-reportaj-iz-zonyi-ato/2337
  • http://news.liga.net/articles/politics/6748321-kontrabanda_chto_izmenilos_posle_rasstrela_mobilnoy_gruppy.htm

Результат

26 вересня 2015 року начальник управління Служби безпеки України в Луганській області Олег Козловський на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції в Сєвєродонецьку повідомив, що всі шляхи, які раніше вели на окуповані території, перекриті, в наслідок чого потік контрабандних товарів повністю зупинений. Заступник голови Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко, який супроводжував журналістів у прифронтовій селище Новотошківське, на питання про обсяги контрабанди відповів: у Луганській області немає ні пішохідного, ні автомобільного сполучення з окупованими територіями. За його словами, спочатку таких переходів було три: у Станиці Луганській, в Щастя і на відрізку Лисичанськ-Гірське-Золоте-Первомайськ. З початком бойових дій міст через Сіверський Донець у Станиці Луганській був зруйнований. У районі Щастя бойовики ЛНР перерили дорогу глибоким ровом. Закрився і шлях через Лисичанськ: в окупованому Первомайську сконцентрувалося величезна кількість техніки, найманців і російських військових, які перекрили трасу і поставили таблички "міни". Влада спробували відкрити новий перехід, через село Родино в районі Золотого, але і ця дорога проіснувала трохи більше місяця - бойовики закрили її бетонними блоками.