Парламент посилить відповідальність за злочини проти військовослужбовців та їхніх сімей

Читать на русском
Парламент готується до голосування за закон про посилення відповідальності за злочини проти військових.

У четвер, 16 листопада, Верховна Рада має ухвалити законопроект, який посилить відповідальність за злочини проти військовослужбовців, а також їхніх родичів під час виконання такими військовослужбовцями службових обов’язків.

Про це повідомила «Слову і Ділу» ініціатор законопроекту, народний депутат Ірина Фріз («Блок Петра Порошенка»).

«Сьогодні я особисто підійшла до голови Верховної Ради Андрія Парубія та попросила, щоб законопроект був розглянутий. Він був ухвалений у першому читанні 16 червня 2015(!) року та готовий до розгляду в другому читанні та в цілому. Кілька місяців поспіль проект потрапляє до порядку денного, втім, у самий кінець. У результаті, щоб його розглянути, парламенту не вистачає робочого часу», – розповіла вона.

У Раді пропонують дозволити спецрозвідку в мирний часАвтори пропонують внести зміни до закону «Про оборону» з метою підвищення ефективності підготовки держави до оборони.

За словами народного депутата, законопроект №1174, що встановлює відповідальність за злочини проти військовослужбовців та членів їхніх родин у зв'язку з виконанням службових обов'язків, є необхідним та невідкладним.

«Подальше зволікання в умовах терору російської агентури в українських містах, що зростає разом із розумінням Москвою провалу кремлівської збройної агресії проти України, є неприпустимим та злочинним. Вибухи в українських містах остаточно доводять міжнародній спільноті, що Україна має справу з тероризмом, організованим, фінансованим та підтримуваним Росією», – зазначила Фріз.

Говорячи про шанси законопроекту бути підтриманим, депутат зазначила, що «голосувати проти нього можуть лише ті, хто виступає проти наших військових»: «Не підтримувати цей закон, який захистить військовослужбовців та членів їхніх сімей, ми не маємо морального права».

Нагадаємо, що проектом закону №1174 пропонується внести зміни до Кримінального кодексу України. Згідно з цими змінами, вбивство або замах на вбивство військовослужбовця Державної прикордонної служби, Збройних сил, Національної гвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки України, Управління державної охорони України чи його близьких родичів у зв'язку з виконанням таким військовослужбовцем службових обов'язків каратимуться позбавленням волі терміном від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

16 листопада ВР ухвалила закон про відеофіксацію обшуків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: