Рада ухвалила законопроект про відеофіксацію обшуків

Читать на русском
Передбачена обов'язкова відеофіксація проведення такої слідчої дії, як обшук, а також при розгляді клопотань слідчим суддею.

Верховна Рада ухвалила 16 листопада за основу та в цілому розроблений урядом законопроект №7275 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального судочинства та інших осіб правоохоронними органами при провадженні досудового розслідування».

За документ проголосували 312 депутатів, повідомляє «Слово і Діло».

«Проектом закону з метою забезпечення додаткових гарантій законності при проведенні обшуку пропонується внести зміни до статей 27, 107, 222 і 236 КПК. Зокрема, передбачена обов'язкова відеофіксація проведення такої слідчої дії, як обшук, а також при розгляді клопотань слідчим суддею, за винятком вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій. При цьому відеозапис, забезпечений слідчим, прокурором є невід'ємним додатком до протоколу обшуку. Разом із тим передбачене право сторони захисту самостійно здійснювати відеофіксацію проведення обшуку», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Також нагадаємо, що Верховна Рада внесла 25 грудня до переліку вихідних днів у зв'язку з Різдвом Христовим за Григоріанським календарем, а Днем праці залишила тільки 1 травня.

Відзначимо, 16 листопада нардепи підтримали законопроект про спрощення ведення бізнесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: