Когнітивний дисонанс: чому Богомолець не голосує за закон, який називає рятівним

Читать на русском
Ольга Богомолець всіляко підтримувала законопроект про телемедицину на селі у Фейсбуці та ЗМІ, але не проголосувала за нього.

Народна депутатка України Ольга Богомолець не віддала свого голосу за законопроект про телемедицину в другому читанні, який сама ж назвала «рятівним для більш ніж 10 мільйонів мешканців села».

Як зафіксувало «Слово і Діло», Богомолець пообіцяла підтримувати всі законопроекти щодо телемедицини.

Йдеться про законопроект «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості» №7117, який Богомолець підтримала лише за основу.

Проте 14 листопада, коли ВРУ ухвалила президентський законопроект, Богомолець чомусь за нього не голосувала. Хоча того ж дня в коментарі одному з інформагентств вона зазначила: «...Цим законом, який розроблений президентом України, пропонується підвищення доступності та якості медичного обслуговування на рівні первинної медичної допомоги в сільській місцевості, здійснення фахового консультування лікарем за місцем проживання людини за допомогою засобів телемедицини».

Також вона оприлюднила пост на своїй сторінці в Facebook, де привітала ухвалення законопроекту: «Найсучасніші технології телемедицини випробують на селі. Першими в країні переваги телемедицини зможуть випробувати жителі сільської місцевості. Нарешті закон, який впроваджує можливість дистанційної діагностики, консультування та лікування з використанням мережі Інтернет, ухвалений! Президентський закон №7117 стає рятівним для більш ніж 10 мільйонів жителів села після ухвалення вбивчої урядової «медреформи».

Зазначимо, раніше в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун звинувачувала Богомолець у блокуванні медичної реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: