Порушення закону в ЦВК: комісія вже два тижні не може визначитися з результатами місцевих виборів

Читать на русском
У Центральній виборчій комісії порушили норму про оприлюднення результатів голосування протягом 10 днів від моменту голосування на місцевих виборах.
Фото з відкритих джерел

Попри те, що термін, коли мали бути оприлюднені результати місцевих виборів 29 жовтня, сплив ще 8 листопада, Центральна виборча комісія досі не визначилася з володарями 132 депутатських мандатів у місцевих радах.

Із 4506 місць депутатів місцевих рад результати станом на 13 листопада відомі щодо 4374, констатує «Слово і Діло».

Найбільше суперечливих результатів голосування у Тернопільській області, де досі не відомі прізвища 40 депутатів, та на Львівщині, де все ще вакантні 19 депутатських місць. Крім того, судячи з даних, наведених на сайті ЦВК, одна місцева рада (із 201, в яких проводилися вибори) досі не надіслала повідомлення про результати виборів. Щоправда, не уточнюється, яка саме.

Фінансування громад: як виконують обіцянки мажоритарники Дніпропетровської області?Наші аналітики розібралися, як мажоритарники Дніпропетровської області виконують свої обіцянки щодо фінансування територіальних громад.

Що стосується місцевих голів – міських, селищних і сільських, а також старост об’єднаних територіальних громад, то тут переможці вже визначені й вакантних посад не залишилося.

Інформація з оброблених протоколів свідчить, що більшість депутатів-переможців місцевих виборів 29 жовтня є самовисуванцями, переважна більшість яких – безпартійні. Серед представників політичних партій найбільше місць уже здобули місцеві осередки «Батьківщини» (916), «Блоку Петра Порошенка» (686) та Аграрної партії України (403). «Народний фронт», який у парламенті є другим за чисельністю, здобув лише 29 депутатських мандатів (цифри з урахуванням обраних самовисуванців, що мають партійну приналежність).

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» показало, як обрані у жовтні 2015 року мери обласних центрів виконують свої передвиборчі обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: