Названий список країн, які голосували проти резолюції ООН щодо Криму

Читать на русском
Стало відомо, які держави проголосували проти резолюції Генеральної асамблеї ООН щодо Криму.

З 25 країн, які проголосували проти попереднього затвердження української резолюції Генасамблеї ООН, в Європі розташовані лише 3 – Росія, Білорусь і Сербія.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Протягом голосування документ підтримала 71 держава, 77 країн утрималися й ще 25 проголосували проти. Значна кількість тих, хто утримався, обумовлена тим, що низка країн виступає проти розгляду третім комітетом ООН питань щодо міждержавних конфліктів.

При цьому проти голосували лише ті країни, які не виступають із публічним засудженням анексії Криму Росією.

З 25 країн лише три розташовані в Європі – це безпосередньо Росія, Білорусь і Сербія. Також утрималася Боснія і Герцеговина, що можна пояснити наявністю блокувального голосу в країні в сербської національної меншини.

Решта країн Європи резолюцію підтримали. Цікаво, що до цього списку, незважаючи на дипломатичний конфлікт з Україною щодо нового освітнього закону, увійшла й Угорщина.

На пострадянському просторі проти голосували також Вірменія, Казахстан, Киргизстан та Узбекистан. З великих країн проти резолюції голосували Китай і Індія.

Решта списку противників резолюції виглядає наступним чином: Болівія, Бурунді, Камбоджа, Куба, Північна Корея, Еритрея, Іран, М'янма, Нікарагуа, Філіппіни, ПАР, Сирія, Судан, Уганда, Венесуела та Зімбабве.

Нагадаємо, в МЗС розповіли, що попередньо затверджена резолюція ООН щодо ситуації з правами людини в Криму розглядатиметься на Генасамблеї в другій половині грудня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: