До оновленої резолюції щодо Криму долучилися сорок країн

Читать на русском
До співавторам оновленої резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м.Севастополь, Україна» приєдналися 40 країн.

До співавторам оновленої резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м.Севастополь, Україна», за яким у вівторок будуть голосувати в Третьому комітеті Генасамблеї ООН, приєдналися 40 країн.

Як повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на Укрінформ, про це заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця.

В МЗС розповіли, чий КримМЗС відреагувало на «спірний» Крим від New York Times. Відомство нагадало, що це тимчасово окупована українська територія.

З його слів, станом на зараз ми маємо чотири десятки країн, які приєдналися до числа співавторів резолюції, внесеної на виконання ініціативи президента України Петра Порошенка, про що він заявив в ході загальних дебатів Генеральної асамблеї ООН у вересні.

Також заступник міністра повідомив, що зараз українська команда активно працює над просуванням документа серед країн-членів міжнародної організації.

«Проводяться численні двосторонні зустрічі з нашими партнерами і не тільки для того, щоб отримати максимальну підтримку під час голосування», - зазначив Кислиця.

Він додав, що мова документа «досить потужний і жорсткий, з чіткими однозначними формулюваннями, а його мета - захист прав і свобод громадян на українському півострові».

Як повідомлялося, Петро Порошенко назвав перемогою української дипломатії схвалення Третім комітетом Генеральної Асамблеї ООН резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)», ініційованої Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: