На Львівщині вже два роки не можуть розпочати ремонт дороги за гроші Польщі

Читать на русском
Голова Львівської ОДА вже два роки не може виконати обіцянку відремонтувати дорогу Сокаль-Угринів: документи все ще на стадії розробки.
Олег СинюткаФото з відкритих джерел

У Львівській області вже понад два роки не можуть впоратися з ремонтом ділянки дороги Сокаль-Угринів, провести який за кошти, виділені в рамках міжурядової українсько-польської угоди, обіцяв голова обласної адміністрації Олег Синютка.

Ідеться про угоду щодо надання урядом Польщі 100 млн євро кредиту на розбудову прикордонної інфраструктури та пунктів пропуску в Україні, нагадує «Слово і Діло».

Олег СинюткаНародний депутат України
Синютка пообіцяв найближчим часом розпочати ремонт дороги від Сокаля до УгриноваСказано 18 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Частину цієї дороги, а саме відтинок Сокаль-Бояничі, в 2016 році відремонтували за кошти місцевого бюджету. Що ж до ремонту дороги аж до пункту пропуску в Угринові, то в травні 2017 року влада оголосила тендер на виконання робіт. Переможцями стали польські компанії DROG-BUD Sp. z. o. o. та Unibep S. A.

Проте 6 листопада на запит «Слову і Ділу» у Львівській ОДА відповіли, що, попри те, що контракт із підрядниками укладений, ремонт дороги так і не розпочався: триває виготовлення проектно-кошторисної документації.

Зважаючи на те, що з моменту, коли була зафіксована обіцянка, минуло вже понад два роки, «Слово і Діло» надає їй статус «не виконано». Загалом у Олега Синютки зареєстроване 91 зобов’язання, лише 37 із яких він виконав. У рейтингу відповідальності голів обладміністрацій він на 10-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: