На Закарпатті посилюють охорону кордону

Читать на русском
Посилення резервів прикордонникам потрібне в зв'язку зі значним збільшенням потоку нелегальної міграції на Закарпатті – на 80 відсотків порівняно з минулим роком.

Зі Львова на Закарпаття прибули понад сто прикордонників, службові собаки та понад 30 одиниць техніки – підсилення для охорони кордону.

Про це повідомила прес-секретарка Чопського прикордонного загону Олена Трачук, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Посилення резервів прикордонникам потрібне в зв'язку зі значним збільшенням потоку нелегальної міграції.

«На Закарпаття із загону резервів голови Служби (Держприкордонслужби – ред.) з Києва та командувача ЗхРУ зі Львова по кордону прибуло підсилення – понад сотня людей особового складу, службові собаки та понад 30 одиниць техніки. Посилення резервів прикордонникам потрібне в зв'язку зі значним збільшенням потоку нелегальної міграції на Закарпатті – на 80% порівняно з минулим роком», – сказала Трачук.

Також вона повідомила, що в Чопському загоні вражені зростанням кількості нелегальних мігрантів.

«Якщо минулого року в період із літа до осені ми затримали 161 особу, то цьогоріч за цей же період – 289 осіб. Цьогорічна тенденція – мігрантів переправляють за кордон великим групами, по 12-25 осіб. Затримують їх також сусіди – угорці та словаки», – сказала Трачук.

Відтак, 14 листопада відбудеться спільне шикування службовців, що прибули для підсилення закарпатського кордону. Вони заступають для спільного несення служби на кордоні в рамках заходів із посилення охорони держкордону України.

Зазначимо, раніше очільник Верховної Ради України Андрій Парубій анонсував будівництво чотирьох нових пунктів пропуску на кордоні з Польщею.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: