Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Москаль пообіцяв докласти зусиль для зменшення потоків нелегальних мігрантів в Угорщину

14 вересня 2015 року голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль пообіцяв, що докладе максимум зусиль для зменшення потоків нелегальних мігрантів, які намагаються пробратися в Угорщину з боку Закарпаття.
Виконано
Сказано 14 вересня 2015 р.

Джерело

  • http://www.carpathia.gov.ua/ua/publication/content/12212.htm
  • Лист начальника Чопського прикордонного загону І.М.Доменюка
  • Лист Тво начальника Мукачевського прикогдонного загону полковник С.Д.Тимощук
  • Лист директора департаменту інформаційної діяльності Закарпатської ОДА Ярослава Галаса

Результат

26 березня 2016 року в прикордонній службі західного управління повідомили, що в період з вересня 2015 року по березень 2016 року в межах ділянки Чопського прикордонного загону з метою протидії протиправній діяльності з метою переміщення нелегальних мігрантів проводились наступні заходи: в період з вересня 2015 року по грудень 2015 року тривала спільна міжвідомча прикордонна операція «Кордон - 2015»; з 21 березня 2016 року по теперішній час тривають оперативно-профілактичні заходи «Мігрант». Протягом зазначеного терміну підрозділами Чопського прикордонного загону на спільній Угорсько - Українській ділянці в 3 випадках затримано 8 нелегальних мігрантів.

В період з вересня 2015 року по березень 2016 року персоналом Мукачівського Прикордонного загону в 64 випадках було затримано 269 потенціальних нелегальних мігрантів. За вказаний період проводились наступні заходи щодо зменшення потоків нелегальної міграції: протягом 2015-2016 років проведено ряд операцій з протидії нелегальній міграції, проводиться операція «Мігрант-2016», здійснюється виставлення спільних нарядів з представниками Національної поліції на стаціонарних постах ДАІ, відкрито 3 нових відділи прикордонної служби та 3 відділи типу «Р», організовано несення служби на найбільш загрозливих напрямках, досягнуто ряд домовленостей в рамках взаємодії з прикордонною поліцією Угорщини.

Протягом 2016-2017 року для зменшення потоків нелегальних мігрантів в Угорщину з боку Закарпаття Чопським та Мукачівським прикордонними загонами спільно з СБУ, Національною поліцією та Державною міграційною службою проводились спільні операції "Мігрант 2017". На напрямках міграції були розгорнуті місця тривалого несення служби та збільшено інтенсивність патрулювань у тому числі з використанням тепловізорів. Протягом 2016 року підрозділами Чопського прикордонного загону на українсько-угорському кордоні затримано 6 нелегальних мігрантів, а у 2017 році всього 3. Протягом 2016 року підрозділами Мукачівського прикордонного загону на українсько-угорській ділянці було затримано 213 нелегальних мігрантів, а в 2017 році кількість осіб скоротилась до 84. Кількість мігрантів, що намагаються перетнути кордон зменшилась, обіцянка отримує статус виконаної.