Названа дата дебатів щодо Paradise Papers

Читать на русском
Європарламент призначив термінові дебати щодо Paradise Papers. Спеціальний комітет проведе розслідування скандалу.

Європарламент терміново проведе дебати щодо пов’язаного із глобальним ухиленням від сплати податків скандалу навколо так званих Paradise Papers.

Термінові слухання призначені на вівторок, 14 листопада, у Страсбурзі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Укрінформ.

Обговорення пройде за участю єврокомісара з питань економіки П’єра Московісі.

Як очікується, у Європарламенті буде створений спеціальний комітет, який проведе розслідування скандалу та опрацює шляхи протидії ухиленню від сплати податків.

Раніше повідомлялося, що Європейський парламент 28 листопада проведе спеціальні слухання, присвячені матеріалам розслідування Paradise Papers.

Нагадаємо, витік фінансових документів, що отримав назву Paradise Papers ( «Райські папери»), включає 13,4 млн документів.

Знахідки, оприлюднені 5 листопада.

У звіті Paradise Papers, який був опублікований Міжнародним консорціумом журналістських розслідувань (ICIJ), говориться, що британська королева Єлизавета II інвестувала 10 млн фунтів ($ 13 млн) в офшори.

Як відомо, в матеріалах також фігурує офшор президента Петра Порошенка. Нові дані дозволили журналістам припустити, що Порошенко створив офшорну компанію для того, щоб мінімізувати податки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: