У польському МЗС прокоментували заборону на в’їзд українцям

Читать на русском
Ващиковський заявив, що Польща не розкриває, якій кількості осіб та з якої сфери люди оголошені персонами нон грата, але підкреслив, що цей список надто короткий.

Очільник МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що не буде розголошувати імена українців, яким заборонений в’їзд до країни, однак вважає цей список надто коротким.

Про це він повідомив, відповідаючи на запитання про заборону в’їзду очільнику Українського інституту національної пам’яті Володимиру В'ятровичу, передає «Слово і Діло» з посиланням на Onet.pl.

Коментуючи правову основу для заборони в’їзду, Ващиковський сказав, що «це людина, яка пропагує глибоко антигуманітарні, антиєвропейські цінності».

Він відзначив, що Польща не розкриває, кому, якій кількості осіб та з якої сфери люди оголошені персонами нон ґрата, а також підкреслив, що «цей список надто короткий».

«Це демонструє наше далекоглядне розуміння поглядів української сторони й рішучість у пошуках шляху прогресу у відносинах та небажання подальшої ескалації», – наголосив голова польської дипломатії.

Він також додав, що перспективи запланованого візиту президента Польщі Анджея Дуди до Харкова залежатимуть від «готовності української сторони враховувати наші конструктивні пропозиції».

Нагадаємо, за даними польських ЗМІ, Варшава заборонила в'їзд до Польщі голові Українського інституту національної пам’яті Володимиру В'ятровичу.

Тим часом В'ятрович назвав умову скасування мораторію на ексгумацію польських могил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: