Кваліфікацію злочину Полякову не змінювали – НАБУ

Читать на русском
У НАБУ відреагували на заяви депутата Максима Полякова про зняття з нього частини звинувачень.
фото: прес-служба НАБУ

Національне антикорупційне бюро не змінювало кваліфікацію злочину, який інкримінують депутату Максиму Полякову («Народний фронт»).

Про це «Українській правді» розповіли в прес-службі НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

«У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що НАБУ та САП залишають незмінною свою позицію щодо кваліфікації злочину, в скоєнні якого підозрюють народного депутата Максима Полякова, фігуранта так званої «бурштинової справи», – сказали в Бюро.

У НАБУ пояснили дії детективів щодо Розенблата в аеропортуДетективи НАБУ запобігли вивезенню за кордон матеріалів, важливих для розслідування «бурштинової справи», а також забезпечили присутність Розенблата в суді.

У НАБУ відзначили, що в кваліфікації, як і раніше, йдеться про ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу (діяння, предметом якого була неправомірна вигода в особливо великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

«Під час розслідування детективи НАБУ встановили нові обставини, за якими підозра потребувала уточнення. Водночас підкреслимо, що їх зміст не змінює позицію слідства щодо підозрюваного», – додали в антикорупційний орган.

20 жовтня Поляков заявив, що НАБУ зняло з нього звинувачення у вимаганні хабаря. Згодом з'явилася інформація, що з Полякова зняли кваліфікуючу ознаку «вимагання», але отримання хабара в обвинуваченні залишилося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: